سفارش تبلیغ
صبا ویژن
به خدا سوگند، آن که دنیا را دوست دارد و باجز ما دوستی می کند، خدا را دوست ندارد . هرکه حقّ ما رابشناسد و ما را دوست بدارد، در حقیقت، خداوند ـ تبارک وتعالی ـ را دوست داشته است . [.امام صادق علیه السلام]

 

به راستی را ه اصلاح جامعه چیست؟

قرآن در بیان این مسئله در آیه 142 سوره اعراف می فرماید: «و قال موسی لأخیه هارون اخلفنی فی قومی و اصلح ولاتتبع سبیل المفسدین»؛ و موسى به برادرش هارون گفت: «جانشین من در میان قومم باش. و (آنها) را اصلاح کن! و از روش مفسدان، پیروى منما!». پیامبر اکرم(ص) فرمود: «لاَ تَصْلَحُ عَوامُّ اُمَّتِی إلَّا بِخَواصِّهَا. قیل: مَا خَواصُّ اُمَّتِکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ؟ فَقَالَ: خَوَاصُّ اُمَّتِی أَرْبَعَةٌ: اَلْمُلُوکُ، وَ الْعُلَمَاءُ، وَ الْعُبَّادُ، وَ التُّجَّارُ. قِیلَ: کَیْفَ ذَلِکَ؟ قَالَ9: اَلْمُلُوکُ رُعَاةُ الْخَلْقِ؛ فَإِذَا کَانَ الرَّاعِی ذِئْباً فَمَنْ یَرْعَی الْغِنَمَ؟وَ الْعُلَمَاءُ أَطِبَّاءُ الْخَلْقِ؛ فَإِذَا کَانَ الطَّبِیبُ مَرِیضاً فَمَنْ یُدَاوِی الْمَریِضَ؟ وَ الْعُبَّادُ دَلیِلُ الْخَلْقِ؛ فَإِذَا کَانَ الدَّلِیلُ ضَالّاً فَمَنْ یَهْدِی السَّالِکَ؟ وَ التُّجَّارُ اُمَنَاءُ اللهِ فِی الْخَلْقِ؛ فَإِذَا کَانَ الْأَمِینُ خَائِناً فَمَنْ یُعْتَمَدُ؛

عوام [و تودة] امّت من اصلاح نمی شوند؛ مگر به یاری واصلاح خواص امت. عرض شد: ای رسول خدا! خواص امّت شما چه کسانی هستند؟ حضرت فرمود: خواص امتم چهار گروه اند: مدیران جامعه، علما، عابدان و تاجران. گفته شد: [چگونه اصلاح عوام بستگی به اصلاح خواص دارد ) حضرت فرمود: مدیران نگهبانان خلق اند. پس زمانی که نگهبان گرگ [صفت] باشد، پس گلّه را چه کسی نگهبانی کند؟ و علما طبیبان مردم اند. پس زمانی که [خود] طبیب بیمار باشد، پس چه کسی مریض را مداوا کند؟ و عابدان (و زاهدان) راهنمای مردم [به سوی خداوند] هستند پس هنگامی که راهنما گمراه باشد، چه کسی سالک (و رونده به سوی خدا) را راهنمایی کند؟و تاجران امینهای خدا در میان مردم اند، پس زمانی که امین خیانت ورزد، به چه کسی اعتماد می شود.»

 

اگر چهار گروه اصلاح شوند کل جامعه اصلاح شده است:

1. مدیران و حاکمان و رؤسا که مردم به رفتار آنها اقتدا می کنند: «الناسُ عَلی دینِ مُلوکهِم»؛

2. علما که نبض آگاهی و فرهنگی کشور به دست آنها است اگر صالح باشند جامعه را اصلاح می کنند و اگر خدای نکرده فاسد شدند جامعه را به فساد می کشانند؛

3. تاجران نبض اقتصادی جامعه اند و بازار در دست آنان است و اگر اصلاح شوند، وضعیّت اقتصادی جامعه بهبود می یابد 

4. عابدان به عنوان الگوهای معنوی جامعه اگر هدایت شوند، مردم، بهتر هدایت می شوند.

بدونه شک نمی توان مشکلات جامعه را معلول تنها یک قشر خاص از خواص بدانیم بطور مثال در زمان امام حسن مجتبی ع با اینکه رهبر معصوم است باز می بینیم جامعه به دلیل جهالت رو به فساد می رود بطوری که امام معصوم احساس تنهائی می کند اما این چهار گروه بطور هماهنگ می توانند نقش بسیار مثبتی را در اصلاح جامعه داشته باشند . به امید فردائی بهتر -  مدیر وبسایت  عبداله مظاهری دیزیچه dizicheh

 

 

پدیزیچه دیزیچه (دیزیچه) - شهر دیزیچه dizicheh

http://mazaheri148.parsiblog.com

کاربر گرامی، سلام 
در تاریخ جمعه 5 اسفند 90 نوشته (راه اصلاح جامعه) شما به فهرست نوشته های برگزیده در مجله پارسی نامه افزوده شده است. امیدواریم همیشه موفق باشید.

 


90/12/5::: 2:36 ص
نظر()
  

کلاس تفسیر قرآن طه در دیزیچه

 0 -  واژه‌شناسی تفسیر

تفسیر در لغت یعنی نقاب از چهره? چیزی برگرفتن.

1-تعریف تفسیر

محمدحسین طباطبائی: «تفسیر عبارت است از بیان کردن معنای آیه‌های قرآن، روشن کردن و پرده‌برداری از اهداف و مفاهیم آیه‌ها.»از این جمله? محمدحسین طباطبایی در کتاب شناخت قرآن و دانشنامه? رشد چنین نتیجه گیری شده است : «بنابر این تفسیر به معنای برداشتن پرده ابهام و نشان دادن معنای باطنی و درونی الفاظی است که در نگاه اول به دست نمی‌آید. از این رو تکیه بر معنای ظاهری آیات را تفسیر نمی‌نامند.» و نیز آمده:«تفسیر یعنی روشن ساختن مفهوم آیات قرآن مجید، و واضح کردن منظور پروردگار.

2- ظاهر و بطون قرآن

قرآن دو دسته منظور دارد: یک ظاهر (یعنی منظوری که واضح است) و بسیاری بطون(یعنی منظورهایی که واضح نیست)به گفته? روایات و عالمان حدیث، بطون قرآن شدیداً گسترده و ناشناخته‌اند.

  • در قرآن: «وَ ما یَعلَمُ تأویلَهُ الّی الله و الرّاسخون فی العلم»
  • در کلام پیامبر اسلام: «لا تُحصی عَجائبُه و لا تُبلی غرائبه» یعنی شگفتی‌های قرآن هرگز تمام نمی‌شود و نوآوری‌های آن به کهنگی نمی‌گراید
  • در حدیث: «قرآن هفتاد بطن دارد»
  • ابن عبّاس: القرآن یُفَسِّرُهُ الزَّمان
  • مکارم شیرازی: قرآن تراوشی از کلام و علم و ذات نامتناهی خداست. که نمی‌توان تمام جنبه‌های آن را آشکار کرد.گفته شده قرآن مفاهیمی دارد که از ظاهر آن قابل فهم نیست. بیان این منظورها را تاویل می‌گویند. تاویل در لغت یعنی «بازگرداندن چیزی به مصداق آن».مصداق یعنی معادل خارجی یا واقعی مفهومی در ذهن یا لغتی در زبان در اینجا بازگرداندن یعنی آشکار کردن رابطه‌ای که وجود دارد، امّا آشکار نیست. در قرآن آمده که کسی تاویل قرآن را نمی‌داند بجز خدا و رسوخ کنندگان در علم.

3- هدف تفسیر

هدف تفسیر تلاش برای پرده برداشتن از بعضی منظورها و رسیدن به بعضی تاویل هاست. یعنی هدف تفسیر یا بالاترین حدّ آن، تاویل است

 4 - اهداف و مأموریت‌های ما

  • رفع مهجوریت از قرآن کریم
  • گسترش و ترویج تفسیر قرآن کریم در جامعه
  • وارد کردن قرآن کریم در زندگی مردم
  • ارتقای سطح دانش و بینش نخبگان وقرآن پژوهان در حوزه تفسیر قرآن کریم
  • پاسخگویی به نیاز روز در زمینه تفسیر

5 - دوره‌های در حال اجرادر شهر دیزیچه

1- دوره آموزش تفسیر قرآن کریم (مقطع متوسطه برادران) یک شنبه شبها  بعد از نماز مغرب وعشا در منازل مومنین (هماهنگ کننده نوروز نوری دیزیچه  همراه   7306-335-0913  ) 

2 - دوره آموزش تفسیر قرآن کریم (مقطع متوسطه خواهران) روز های یکشنبه ساعت  15 در محل کمسیون بانوان دیزیچه

«مَن کانَ علی بَیّنَة مِن رَبّه هانَت عَلَیهِ مَصائِبُ الدُّنیا وَ لَو قَرَضَ وَ نَشَر (امام هادی علیه السلام، تحف العقول ، ص 511) – هر که بر طریق خداپرستی محکم و استوار باشد، مصائب دنیا بر وی سبک آید، گر چه تکه تکه شود.»

دیزیچه تفسیر طه کمسیون بانوان

کلاس تفسیر قرآن در شهر دیزیچه

تفسیر قرآن طه شهر دیزیچه

تفسیر قرآن طه در شهر دیزیچه


  

خرافات در یک جامعه نمادی از جهل ونا دانیست 

http://www.mashreghnews.ir/Images/News/Smal_Pic/21-10-1389/IMAGE634303377029648750.jpg

در سال 1264 هجری قمری، یعنی درست در حدود 168 سال پیش نخستین برنامه‌ دولت ایران برای واکسیناسیون به فرمان امیرکبیر آغاز شد.

چند روز پس از آغاز آبله‌کوبی به امیر کبیر خبر دادند که مردم از روی ناآگاهی نمی‌خواهند واکسن بزنند! فالگیرها و دعانویس‌ها در شهر شایعه کرده بودند که واکسن زدن باعث راه ‌یافتن جن به خون انسان می‌شود! امیرکبیر بی‌درنگ فرمان داد هر کسی که حاضر نشود آبله بکوبد باید پنج تومان به صندوق دولت جریمه بپردازد. او تصور می کرد که با این فرمان همه مردم آبله می‌کوبند.

اما نفوذ سخن دعانویس‌ها و نادانی مردم بیش از آن بود که فرمان امیر را بپذیرند. شماری که پول کافی داشتند، پنج تومان را پرداختند و از آبله‌کوبی سرباز زدند. شماری دیگر هنگام مراجعه مأموران در آب انبارها پنهان می‌شدند یا از شهر بیرون می‌رفتند روز بیست و هشتم ماه ربیع الاول به امیر اطلاع دادند که در همه‌ی شهر تهران و روستاهای پیرامون آن فقط سی‌صد و سی نفر آبله کوبیده‌اند.در همان روز، پاره دوزی را که فرزندش از بیماری آبله مرده بود، به نزد او آوردند.

امیر به جسد کودک نگریست و آن گاه گفت: ما که برای نجات بچه‌هایتان آبله‌کوب فرستادیم. پیرمرد با اندوه فراوان گفت: حضرت امیر، به من گفته بودند که اگر بچه را آبله بکوبیم جن زده می‌شود. امیر فریاد کشید: وای از جهل و نادانی، حال، گذشته از این که فرزندت را از دست داده‌ای باید پنج تومان هم جریمه بدهی. پیرمرد با التماس گفت: باور کنید که هیچ ندارم.

امیرکبیر دست در جیب خود کرد و پنج تومان به او داد و سپس گفت: حکم برنمی‌گردد، این پنج تومان را به صندوق دولت بپرداز چند دقیقه دیگر، بقالی را آوردند که فرزند او نیز از آبله مرده بود.این بار امیرکبیر دیگر نتوانست تحمل کند. روی صندلی نشست و با حالی زار شروع به گریستن کرد. در آن هنگام میرزا آقاخان وارد شد. او در کمتر زمانی امیرکبیر را در حال گریستن دیده بود. علت را پرسید و ملازمان امیر گفتند که دو کودک شیرخوار پاره دوز و بقالی از بیماری آبله مرده‌اند.

میرزا آقاخان با شگفتی گفت: عجب، من تصور می‌کردم که میرزا احمدخان، پسر امیر، مرده است که او این چنین های‌های می‌گرید. سپس، به امیر نزدیک شد و گفت: گریستن، آن هم به این گونه، برای دو بچه‌ی شیرخوار بقال و چقال در شأن شما نیست. امیر سر برداشت و با خشم به او نگریست، آن چنان که میرزا آقاخان از ترس بر خود لرزید.

امیر اشک‌هایش را پاک کرد و گفت: خاموش باش. تا زمانی که ما سرپرستی این ملت را بر عهده داریم، مسئول مرگشان ما هستیم.میرزا آقاخان آهسته گفت: ولی اینان خود در اثر جهل آبله نکوبیده‌اند. امیر با صدای رسا گفت: و مسئول جهلشان نیز ما هستیم. اگر ما در هر روستا و کوچه و خیابانی مدرسه بسازیم و کتابخانه ایجاد کنیم، دعانویس‌ها بساطشان را جمع می‌کنند. تمام ایرانی‌ها اولاد حقیقی من هستند و من از این می‌گریم که چرا این مردم باید این قدر جاهل باشند که در اثر نکوبیدن آبله بمیرند …!

http://mazaheri148.parsiblog.com/


90/9/22::: 10:51 ع
نظر()
  

 

دقت کنید چه چیزی می خوریم


فلینظر الانسان الی طعامه    (قرآن کریم )


دستور قرآن این است که انسان به غذایی که میخورد نگاه کند واین صرفا به معنای نگاه باچشم نیست بلکه مراد قرآن کریم آن است که آنچه را که می خواهید بخورید بدانید چیست ؟آیا خوردن آن مفید است یا مضر ، وبسیار روشن است آنچه مضر است هم عقلا وهم شرعا تناول آن حرام است  پس به مطالبی که در ذیل جمع آوری نموده ام دقت فرمایید. 


1- آیا می دانستید قرمزی درون کالباس از گوشت تاج خروس است که گربه هم آن را نمی خورد .

2 - آیا می دانستید ماده اولیه کالباس و سوسیس از سویاست که سودا زا وموجب کم حافظگی می شود .

3 - آیا می دانستید درز ماکارونی بیت درصد گتوتن صنعتی استفاده می شود که سرطانزاست

 4 - آیا می دانستید در بسیاری از کارخانه جات تولید ماکارونی از نان خشک که ممکن است کپک زده هم با شد استفاده می کنند .

5 - آیا می دانستید سس مایونز به دلیل ترکیب خاصی که دارد  در کنفرانسها ی علمی به عنوان سم کبد معرفی شده است .

6 - آیا می دانستید  بکینگ پودر و جوش شیرین که در ساخت شیرینیها وپخت نان از آن استفاده می شود  در گمرکها با علامت مرگ وارد می شود.

 7 - آیا می دانستید نانهای فاقد سبوس که مصرف آن متداول است از قسمت ریز مغزی ویتامین ( ب ) محروم است .

 8 - آیا می دانستید که اکثر ساندیسها شامل نود وپنج در صد آب بوده وبرای شیرین کردن آن از ساخارین  که 1000 برابر قند است استفاده می کنند  که مهمترین دشمن کبد است

9 - آ یا می دانستید رنگهائی که در نوشیدنیها ، کیکها ، آدامسها مصرف میشود مصنوعی بوده  واکثرا سرطانزا و مضر است .

10- آیا می دانستید گوشت مرغ پرورشی با هورمون هائی همراه است که عوارض بسیار مضر از جمله موجب چاقی مفرط می شود .

 11- آیا می دانستید که سرکه های موجود در بازار ( سرکه های صنعتی )  از اسید سیتریک محلول در آب بوده  وبسیار مضر است ( سرکه های طبیعی در قدیم از انگور گرفته می شد. )

 12 - آیا می دانستید بیشتر روغن های مایع  از پارافین خوراکی که یکی از فراوردهای نفت است  درست می شود  وکلسترول خون را بالا می برد وبسیار مضر است .

 13 - آیا می دانستید  برای طولانی شدن عمر میوها از جمله سیب وخیار روی آن روغنی می مالند که بسیار خطر ناک است

 14  - آیا می دانستید در اکثر کارخانه های تولید آبلیمو سازی صنعتی  حتی یک عدد لیمو ترش هم استفاده نمی شود  و با استفاده از کاه وافزودنی های دیگر اقدام به تولید آبلیمو می کنند .

 15 - آیا می دانستید پفک  بر اساس تحقیقات علمی  انجام شده در کشور انگلستان موجب عقیمی و ناباروری  در آتی کودکان می گردد.

16 - آیا می دانستید زیاد مصرف کردن برنج موجب غلظت خون می شود .وعاملی برای تیرگی پوست وسنگ صفراست.

17 - آیا می دانستید مصرف بالای شکر موجب به هم خوردن متابولیسم سلولهای کبدی می شود .ک

18 - آیا می دانستید ظروف استیل سرب داخل غذا می نماید که سرطان زاست ( از ظروف مسی استفاده کنید.)

19 - آیا می دانستید تقریبا همه زیتونهای سیاه که در بازار ایران بفروش میرسد زیتون معمولی بوده که در کشور ترکیه با استفاده از مواد بسیار مضر اکسید آهن سیاه شده وبا مارک اسپانیا فروخته می شود .

20 - آیا میدانستید نوشابه های صنعتی به دلیل داشتن بنزوات سدیم عامل نامنظمی ضربان قلب است وکشور های تولید کننده مواد اولیه این نوشابه ها خود مصرف کننده این فراوردهای خوراکی نمی باشند.

مدیر وبلاگ


http://mazaheri148.parsiblog.com/                                                                                                                                                                                                             


 


90/4/18::: 4:27 ع
نظر()
  

قرآن وزنبور عسل                       

یکی از نمادهای قدرت خداوند قادر خلق موجودات است بدونه شک زنبور عسل یکی از پر ثمرترین حشرات کره خاکی ماست حشره ای که باوجود کوچکی جثه اش وکوتاهی عمر دوماهه اش ( زنبور های کارگرتنها دوماه عمر میکنند )براستی میتواند نمادی از پرکاری ، نظافت ،نظم در کار ،فداکاری برای همنوع ،و.... باشد چه زیباست که خالق یگتا شهد زنبور عسل راشفای برای همه مردم قرارداده وقرآن کریم راشفای مومن دانسته است ( درمورد قرآن فرموده است شفاء للمومنین ودر مورد عسل فرموده است شفاء لناس )

و پروردگارت به زنبور عسل وحی نمود که‏ از کوه‏ها و درختان و داربستهایى که مى‏سازند، خانه‏هایى برگیر‏. سپس از تمام ثمرات بخور و راه ‏های پروردگارت را مطیعانه طی کن‏. از درون شکم آنها، نوشیدنى با رنگهاى مختلف خارج مى‏شود که در آن‏، شفا براى مردم است‏؛ به یقین در این امر نشانه روشنى است براى مردمی که مى ‏اندیشند. سوره نحل آیه   68-69

            


  
<      1   2   3      >